Bandenservice

Garagebedrijf B. Rieken is gespecialiseerd in banden en service werkzaamheden zoals montage en reparatie van banden, uitlijnen en balanceren.

De rijprestaties en de rijveiligheid van jouw auto zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de banden. Verschillende type banden zorgen voor verschillende kwaliteiten. Maar goede banden zorgen altijd voor een betere wegligging. Autobedrijf B. Rieken zorgt er altijd voor dat je de juiste banden bij je auto en rijstijl krijgt. Zo ben je altijd zorgeloos onderweg.

Aanschaf van nieuwe banden

Heeft u nieuwe banden nodig ? Neem dan gerust contact op. U kunt uw winterbanden, zomerbanden of 4-seizoenenbanden altijd bij ons bestellen.

Bandenwissel

Is het tijd om uw banden te wisselen? Maak dan gerust een afspraak.

Bandreparatie

Wanneer een autoband lek is wil het niet altijd zeggen dat deze vervangen moet worden voor een nieuwe band. Het is dan ook de taak van Autobedrijf Rieken om deze band voor reparatie zeer nauwkeurig te inspecteren op eventuele gebreken. In vele gevallen is een noodreparatie voldoende, anders wordt een lekke band van binnenuit gerepareerd door middel van een manchetpleister of een “paraplu” vormige pleister. Daarna wordt de band weer vakkundig uitgebalanceerd. Na deze reparatie is deze band weer net zo veilig en goed als voorheen.

Balanceren

Autobanden balanceren is belangrijk voor het rijcomfort. Als u merkt dat u stuur of stoel begint te trillen tijdens het rijden is er meestal sprake van een onbalans. Goed gebalanceerde banden zorgen voor betere rijcomfort, meer veiligheid en kostenbesparing vanwege slijtage aan uw banden.

Uitlijnen

Als u continue naar rechts of na links trekt is de kans groot dat uw auto uitgelijnd moet worden. U wielen staan dan niet in de juiste positie. Tijdens het uitlijnen worden de wielen weer afgesteld op de juiste positie. Dit zorgt voor een betere rijcomfort.

Wanneer moet uw auto uitgelijnd worden?

  • Als er sprake is van slijtage aan de binnen of buitenkant van de band
  • De auto stuurt te zwaar
  • De auto trekt na links of na rechts
  • Als het stuur scheef staat
  • Als het stuur niet terug draait na een bocht